Nyheder

Nyheder


25/11

SPRINGWEEKEND

De ældste springhold og instruktører har en god tradition for at tage af sted sammen i en weekend for at hygge og træne en masse spring i ekstra gode faciliteter. Denne sæson var ingen undtagelse. I den sidste weekend i oktober havde vi lejet os ind på Ringe Efterskole. Ca. 40 gymnaster og instruktører kørte lørdag middag – med forældrehjælp - til Midtfyn med soveposer, tandbørster, gymnastiktøj og lækre kager i bagagen.

Efter at alle var ”flyttet ind” så var det ellers bare i gang med træningen. Anders havde skaffet en rigtig dygtig instruktør fra Odense, som kom og var med til at flytte mange gymnasters grænser med nye spring. Der var masser af aktivitet i det store springcenter, og vi hørte klokken rigtig mange gange. Den kan gymnasterne ringe med, hvis de laver et nyt spring. En super lyd, der altid blev fuldt af klapsalver fra kammeraterne.

På sådan en tur er der plads til intens seriøs træning, men sandelig også plads til leg og sjov. Der blev sprunget på livet løs hele dagen og til langt ud på aftenen. Vi så sågar en enkelt firdobbelt salto fra stortrampolin ud i ”pomfrit-graven”, som er et stort hul fyldt med skumgummi stykker. Til aftensmad blev vi forkælet med lækker lasagne fra efterskolens køkken, og i løbet af dagen blev sukkerdepoterne fyldt med kagerne.

Søndag formiddag blev træningen genoptaget, så der kunne arbejdes videre med de spring, der blev lært dagen før. Energien var dog knap så høj, da alle vist kom lidt sent i seng aftenen før.

Igen i år en rigtig god weekend med masser af hygge og seriøse springoplevelser. Der skal lyde en stor tak til de gæstefrie efterskolefolk, de engagerede instruktører og til forældrene for deres opbakning, kage og kørsel til turen.


NATSPRING

Fredag aften den 2. november åbnede dørene i Erritsø Idrætscenter for 85 børn og hjælpere. Der var arrangeret Natspring for de yngre gymnaster, hvor konceptet er spring til sent på aftenen, hygge med snolder og film og så overnatning i hallen – som også er en særlig oplevelse for rigtig mange, specielt hvis det er første gang ”hjemmefra”.

De friske hjælpere havde forberedt en række baner, som ungerne drønede rundt på. Ud over spring, var der også fægtning og akrobatik. Alle gik til den – selv når det var tid til snolderindkøb i cafeteriet. Her skulle tungen holdes lige i munden, når man skulle holde styr på lommepengene.

Senere på aftenen blev der bygget et udfordrende ”bjerg”, som gymnasterne kunne hoppe ud fra. Andre fandt hovedpuden frem og hyggede sig med film på storskærmen. Omkring midnat blev det tid til at få ungerne i soveposerne, og så var der frivillige forældre klar til at tage vågen nattevagt på skift hen over natten. Tusind tak for jeres indsats. Også tak til de ca. 20 gymnastikinstruktører, der fik givet børnene en fantastisk oplevelse. Springudvalget siger tak for lån af ungerne, der trætte blev hentet lørdag morgen.

 

FLOORBALL I EGIF

Så er vi klar med en ny aktivitet i Gymnastikafdelingen – Floorball. Du kender det måske som ”Hockey” fra folkeskolen, et spil med stav og en lille hvid plastikbold.

Det går stærkt. Det giver sved på panden. Og frem for alt er det sjovt. Med masser af sammenhold, teknik og tempo er floorball en actionpacked og begyndervenlig holdsport for alle.

Vi lægger ud med 3 prøvetræninger i Erritsø Idrætscenter, som er gratis og vi har udstyret. Du skal blot møde op. Alle mænd og kvinder over 16 år er velkomne.

Første prøvetræning var søndag den 25. november, hvor 11 mænd og 1 kvinde mødte op. For mange var det første gang siden folkeskolen, mens nogle havde dyrket floorball for nogle år siden og en enkelt spiller i en anden klub. Efter opvarmning og nogle teknik-øvelser gik det løs med kampe, både på små baner på tværs af hallen, og på stor bane. Efter 2 timer var alle godt brugte, men enige om at det havde været en sjov og god træning, og alle havde planer om at fortsætte. Og der kan sagtens være mange flere med.

De næste prøvetræninger er søndage den 2. og 9. december kl. 11.00.

Hvis interessen fortsat er der, bliver det et hold der fortsætter på den træningstid.

Ved evt. spørgsmål, kontakt Arne Kragelund på 40315066.

Se evt. mere i disse videoer:

Video om MotionsFloorball for seniorer (60+)

Video om MotionsFloorball-stævne i Kolding i 2017

 

21/10

YOGA FOR MÆND

Som noget nyt er EGIF startet op med yoga for mænd. Det går ud over alle forventninger. Flere på holdet, større engagement og større ugentligt fremmøde, end jeg havde turde håbe.

Hver uge er vi gennem det meste af kroppen. Holdet er ved at finde ud af de forskellige øvelser. Og der gives udtryk for, at det er mere ”hårdt” end de havde forestillet sig.

Men for mig er alt lykkedes, når de nu kommer og fortæller at flere af deres ”skavanker” nyder godt af sportsformen. Som en siger - så fortæller han ikke, at han går til yoga men til udvidet udstræknings øvelser.

Og det er rigtigt - det er blot gymnastikøvelser, hvor man arbejder med at være korrekt og længere i stillingerne. Mænd har også brug for yoga til at blive strækket ud og arbejde med vejrtrækning. Og resultatet kommer af sig selv. Mindre skader i andre sportsgrene, mange kendte skavanker kan holdes i skak og en god ro i kroppen.

En flok samles efter undervisning i egifs cafe til en forfriskning. Hyggeligt.

Holdet er for alle uanset fysisk form, sportsinteresse og størrelse. Alle er velkommen.

Lene Skat

 

INSPIRATIONSKURSUS I HERNING

I Gymnastikafdelingen tager instruktører og hjælpere jævnligt på kursus for at dygtiggøre sig og få inspiration til den daglige træning.

I første weekend af oktober var vi nogle stykker fra EGIF til ”DGI Inspiration 2018”, som er det største kursusarrangement herhjemme, med 1500 deltagere. Det foregår i Herning Messecenter, hvor de fleste af hallerne er i brug under kurset.

I løbet af weekenden kommer man igennem 6 forskellige moduler efter eget valg. De 4 af modulerne afvikles lørdag, som slutter med stor aftenfest, inden lidt søvn til søndag, hvor de 2 sidste moduler skal gennemføres. Der er moduler indenfor alle grene af gymnastikken i DGI, så der er noget for alles interesser og behov, og instruktørerne er de blandt de bedste indenfor hver deres område.

Undervejs er der udover træning og undervisning også tid til at hygge foreningsvis og mødes med deltagere fra andre foreninger.

Vi kunne derfor tage hjem til Erritsø godt trætte, men med masser af ideer i notesbogen og en stor oplevelse rigere.

 

26/9

JUMP AND PAY

I et samarbejde indbyder Gymnastikforeningerne i Fredericia til åbne springtræninger i Kirstinebjerghallen.

Det sker 3 fredage i vintersæsonen: 12/10 + 30/11 + 25/1, og koster kun 20 kr at deltage pr gang (kontant/mobilepay).

Træningerne er delt op efter alder - kl 17.00-18.30 er det for 2.-5.klasse - kl 19.00-20.30 er det fra 6.klasse.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

 

PRIVATLIVSPOLITK

I forbindelse med GDPR - EU's persondataforordning - er der for hele EGIF formuleret en privatlivspolitik, som Gymnastikafdelingen også følger.

Den kan ses på EGIFs hjemmeside: http://egif.dk/privatliv/privatlivtindex.htm

 

16/9

SÆSONSTARTEN I GYMNASTIK

Sæsonen 2018-2019 i Gymnastikafdelingen startede i uge 36 og er således godt i gang med generelt fint fremmøde og engagerede gymnaster og trænere. I skrivende stund er vi oppe på 613 tilmeldte.

Husk at det er ikke for sent at hoppe med på et hold – skynd dig blot af sted til næste træning, vi har mange gode tilbud. Program og holdoversigt kan ses på vor hjemmeside www.egif-gymnastik.dk hvor du også kan finde beskrivelser af de mange forskellige hold. Det er også her tilmelding skal ske.

Vi vil gerne fremhæve det nye tiltag Yoga for mænd med styrke og afspænding tilsat mandehørm.

Desuden er der siden det trykte program blev lavet, kommet instruktører på Power Girls for piger i 3.-5.klasse. der er elsker rytmisk gymnastik, danse til god musik og have det sjovt med andre gymnastikglade piger. De træner på Højmosen mandage kl 17-18.

For at foretage tilmelding skal du på vor hjemmeside www.egif-gymnastik.dk gå til siden med Online Tilmelding, klikke på det ønskede hold på listen og efterfølgende klikke på knappen "Tilmeld". I den forbindelse vil vi lige minde dem, der endnu ikke har fået tilmeldt sig, om at få sig tilmeldt. Det er selvfølgelig i orden at prøve holdet et par gange, inden man tilmelder sig.

På nogle hold er der maksimum på antallet af deltagere, for at sikre udbyttet for gymnasterne eller fordi der simpelthen ikke er plads til flere. De fleste af disse hold er desværre allerede fyldt eller næsten fyldt, men det er muligt at tilmelde sig venteliste i stedet. Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke har plads til alle, der har lyst til at være med, men programmet er nu engang det, der er praktisk muligt mht. instruktører og haltider.

 

DGI DRENGE WORKSHOP ”10.000 drenge på 10 dage”

EGIF gymnastik var tirsdag den 28. august med til at gennemføre en kampagne for at få flere drenge til gymnastik. I et samarbejde mellem gymnastikafdelingen, DGI og skoleafd. på Højmosen og Krogsager blev der der i skoletiden arrangeret workshop for drenge-årgangene fra 2. op til 6. klasse. DGI kom med nogle super spændstige instruktører (der har deltaget på både Verdensholdet og FaceOFF-hold), som fik engageret en masse drenge. De havde en kæmpe stor kvadratisk luftbane med. Lidt lige som 4 air tracks ved siden af hinanden - bare ud i et. Og den var meget populært for alle drenge at hoppe rundt på.

Ideen med disse workshops, som foregik over hele landet i uge 34 og 35, var at vise en masse drenge, hvad springgymnastik også kan være. Og samtidig inspirere skolens lærere (og gymnastikafdelingens instruktører) til, hvad man også kan lave i en idrætstime. Kampagnen skulle samle 10.000 drenge over 10 dage. Og i Erritsø bidrog vi i stor stil til at nå målet. I løbet af 5 timer var der omkring 275-300 drenge forbi gymnastiksalen på Højmosen. Det var en super dag med høj aktivitet. Billederne taler for sig selv.

Tak til Erritsø Fællesskole og DGI for et super samarbejde med vores lokale gymnastikafdeling om denne event.

 

2/7

PROGRAM 2018-2019

EGIF’s gymnastikafdeling har omkring 550 medlemmer, som en stab på ca. 60 personer bestående af bestyrelse, instruktører og hjælpeinstruktører holder i gang.

I gymnastikafdelingen bestræber vi os på at give medlemmerne flest mulige tilbud om forskellige former for gymnastik. Vi prioriterer uddannelse højt og har et hold af dygtige instruktører, flere med mange års erfaring, og enkelte helt nye – men alle med stor lyst og vilje til at gøre en frivillig indsats.

Vores tilbud til børn strækker sig fra forældre/barn med leg og kolbøtter til rytme og spring for både piger og drenge. Til voksne har vi også en masse tilbud.

Et nyt tiltag i år er et Junior mix spring- og rytmehold, for piger og drenge fra 6. Klasse, som vi opretter i samarbejde med Bredstrup/Pjedsted Idrætsforening. Springgymnasterne træner på Kirstinebjerg afd. Havepladsvej, og rytmegymnasterne træner på gymnasiet. Tiderne er forskudt, så man kan også nå at gå på begge hold. Der vil være nogle fællestræninger, så holdene vil slutte året med at lave en fælles opvisning.

Et andet hold, som også er nyt, er et rent Mande yogahold, og her har mændene mulighed for at få udfordret bevægeapparatet tilsat mandehør

Her på vores hjemmeside vil du kunne læse mere om disse nye hold samt alle andre hold under punktet med holdbeskrivelser.

I foreningen afholdes der fællestræninger og opvisninger både hjemme og ude (se kalenderen sidst i programmet). Foreningen arrangerer transport, og der er altid ledere med, så I kan trygt sende jeres børn af sted. Forældre er også meget velkomne til at komme til arrangementerne.

Er I i tvivl om noget, så tag en snak med instruktøren på holdet efter træningen eller kontakt en fra bestyrelsen.

Vi glæder os til at se rigtig mange gymnaster - nye som gamle - til den nye sæson.

Bestyrelsen

 

6/6

KA' DET NU PASSE

Gymnastikafdelingen mangler instruktører. En afdeling, der har været oppe på 900 medlemmer, og hvor der gennem årene, er gået flere tusinde igennem. Der må da være nogen, der går rundt med en lille instruktør i maven.

Gymnastik har haft flere konkurrencehold, rytmisk sportsgymnastik og grand prix, mange unge har været på Efterskole, foruden alle de øvrige aktive, der burde være mange emner.

Gymnastikafdelingen er meget behjælpelige med at få nye igang. Man bliver tilbudt gratis kurser, og der er en mentor ordning. Måske kunne man også være et par stykker om at at have holdet. Jeg kan ikke forstå, man ikke har lyst til at give noget af det tilbage, man har fået gennem årene. Ja - man har betalt kontingent, men det er nu ikke alt, man kan betale sig fra. Desuden giver det så mange glæder at være aktiv sammen med en masse glade gymnaster. Jeg har i hvertfald haft så mange gode oplevelser og lært så mange søde mennesker at kende, fra forældre/barn til seniorer.

Jeg var til den årlige generalforsamling.  Foruden bestyrelsen og dirigenten var den een (mig) interesseret. Det er så pinligt. Gider man virkelig ikke at bakke op om en bestyrelse, der laver et kæmpe frivilligt arbejde og om foreningen? Hvor skal vi gå hen, hvis der ikke er en gymnastikafdeling og en bestyrelse? 

Kom nu ud af busken. Vis lidt foreningsånd.

Vi ses.

Inger Nissen

 

FÆLLESOPVISNING I FREDERICIA IDRÆTSCENTER

Søndag den 15. april 2018 samledes 4 af Fredericias gymnastikforeninger til en hyggelig eftermiddag med flot gymnastik. Hver forening havde hold med til en god ½ times gymnastik, og det blev til et alsidigt program fra springfyre og -piger i dristige spring, over rytmiske piger med vimpler til spændstige damer med attitude. En god afslutning på sæsonen med de øvrige foreninger i området.

 

21/3

GENERALFORSAMLING

Gymnastikafdelingen har afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 21. marts 2018, med 2 fremmødte udover bestyrelsen.

Kurt Hansen blev valgt som dirigent og kunne konstatere at vedtægterne var overholdt.

Formand Arne aflagde beretning, og kunne henvise til Gymnastikafdelingens hjemmeside, der er opdateret med nyheder, billeder, og hvad der foregår i Gymnastikafdelingen. Seneste arrangement var en vellykket forårsafslutning med opvisninger hele dagen og mange gymnaster og tilskuere (777 betalende), og dagen blev afsluttet med fest for trænere med påhæng.

Det kommende år: Programudvalget har stigende udfordringer med at finde faste instruktører. SIF bliver nedlagt og erstattes af et idrætsråd. 25. maj starter stramningen af persondataloven, hvilket sker for at beskytte almindelige personer, dette har også indflydelse på EGIF, som følger udviklingen.

Seniorudvalg: Der har været afholdt fællestræning i Taulov.

Springudvalg: Har afviklet de sædvanlige arrangementer, som er spredt ud over hele sæsonen – natspring, springweekend, børnejulefræs og børnefællestræning samt springmekka.

Rytmeudvalg: Har ikke afholdt arrangementer, men der er planer for det nye år.

Susanne gennemgik regnskabet som viste et overskud på kr. 27.807 og likvid beholdning på kr. 486.000.

Overskud trods store udgifter til gaver (usædvanligt mange fødselsdage mv), men ingen særlige udgifter til redskaber og mindre udgifter til dragter.

Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

Sidste år blev der skiftet bankforbindelse, hvilket også i år har medført en del ekstraarbejde for kassereren.

Der var ingen indkomne forslag.

På formandsposten var der genvalg af Arne Kragelund.

Til bestyrelsen var der genvalg af Marianne Kromann, Cecilie Hansen og Susanne Reher Hansen for næste 2 år.

Lars Lærkedal, Heidi Rose og Lars Jensen var ikke på valg.

Som suppleant blev Anni Nydam Møller genvalgt for 1 år.

Som bilagskontrollant genvalgtes Lise Pedersen

Som bilagskontrollantsuppleant genvalgtes Grete Nielsen.

Birgit Christiansen var ikke på valg.

Under eventuelt:

Stor ros fra alle til Motionsholdets opvisning.

Arne takkede for samarbejdet, hjælpere og støtter i det forgangne år.

Kurt Hansen fik en gave for hans assistance til gymnastikafdelingen (og runde fødselsdag).

Til sidst var der lidt mad til alle fremmødte.

 

18/3

FORÅRSOPVISNING

 

Højdepunktet og afslutningen på vintersæsonen i gymnastik er forårsopvisningen i Erritsø Idrætscenter. Det foregik i år lørdag den 17. marts.

Allerede aftenen før blev hallen klargjort til opvisning, og der blev kørt flere læs redskaber fra både Højmosen og Kirstinebjergskolen, så alt var på plads til opvisningen - som faktisk var 2 opvisninger, idet dagen er delt i 2 med pause ved middagstid, med børn og unge om formiddagen og øvrige hold om eftermiddagen.

Som en festlig og traditionsrig start på dagen startede indmarchen lørdag kl. 10, hvor alle holdene samles på gulvet til bifald fra den fyldte hal. Det er en stor oplevelse for de spændte børn at gå ind i en hal fyldt med klappende tilskuere og musik. Traditionen tro er fanerne også med ved indmarchen, og i år båret af Anna Ravn Boklund og Jacob Lærkedahl. Og efter fanehilsen kunne formand Arne byde velkommen.

Forældre/barn holdet startede opvisningerne som de første på gulvet – i år var holdet vokset til over 80 tilmeldte, så gulvet var fyldt med børn, forældre og redskaber – skønt at se.

Resten af formiddagen var der opvisning af yderligere 5 af vore hold for børn og unge, med glade piger og drenge, som kunne vise hvad de havde lært til træningen hele vinteren, med en god blanding af spring og rytmehold.

I løbet af formiddagen havde vi også besøg af 2 gæstehold. Rytmeholdet fra Middelfart viste flotte rytmiske serier, og så blev formiddagen afsluttet på fornem vis af DGI Sydøstjylland Junior Syd med 114 friske unge drenge og piger, heraf flere fra vor egen forening.

Efter en pause var der ny indmarch kl. 14 for eftermiddagens hold, og formand Arne kunne igen byde velkommen til en fyldt hal og 11 gymnastikhold. Eftermiddagens program blev indledt af instruktørholdet, som er en stor flok af foreningens gymnastikinstruktører, der – mest for sjov og sammen – viser at de også kan lave gymnastik både rytme og spring.

Resten af eftermiddagen var et meget varieret program med flotte rytmehold, fantastiske springhold, Line Dance. Og ikke mindst Motion M/K ved Birthe Jensen og Inger Nissen, som havde samlet 85 af deres motionister til at give opvisning – det var et fantastisk indslag.

I løbet af dagen har der været 777 betalende tilskuere (børn havde gratis adgang), og omkring 600 EGIF gymnaster samt gæsteholdene har givet opvisning.

Husk også, at udover de 16 hold som gav opvisning, har gymnastikafdelingen i vintersæsonen haft 12 hold, som ikke er opvisningshold.

Som afslutning på dagen og gymnastiksæsonen var der om aftenen hyggelig fest for alle instruktører og hjælpere i gymnastikafdelingen.

Her på hjemmesiden er der mange billeder fra dagen.

 

11/2-18

SPRINGMEKKA

Fredag den 26. januar var byens større springgymnaster indbudt til ”Springmekka”, som er et fælles arrangement med de øvrige gymnastikforeninger i byen. Ca. 75 børn havde valgt at give den gas i Kirstinebjerghallen og lade sig udfordre i springgrav, stortrampoliner og på langs af de mange springbaner.. Tak til hjælperne fra Erritsø, der bidrog til en god aften for børnene. Tovholder i år var G94, og næste gang er det os i EGIF.

 

BØRNEFÆLLESTRÆNING

122 børn og 45 hjælpere var søndag den 4. februar samlet i Bredstrup-Pjedsted hallen, hvor det den årlige Børnefællestræning fandt sted. Arrangementet var for alle gymnastikforeningerne i kommunen, og EGIF var i år tovholder. Temaet var selvfølgelig ”Vinter OL”, og efter sjov opvarmning ved Jacob og Alberte blev den olympiske ild tændt, og så kunne vinterlegene gå i gang. Programmet indeholdt en lang række discipliner, som børnene med deres hold skulle rundt på. Der var f.eks. pukkelpist, isdans, skihop, sneboldkamp og bobslædekørsel.

Halvvejs gennem de 10 poster var det tid til en forfriskning med vand og frugt, og så var alle klar igen til anden halvleg. Da alle discipliner var gennemført, viste børnene for hinanden og forældrene, hvad de havde lært på posten med isdans, og herefter kunne den olympiske ild igen slukkes, og børnene rejste hjem en masse sjove oplevelser rigere. Tusind tak til alle instruktører, hjælpere, ”onkler og tanter” der var med til at gøre det til en super dag.

 

21/1-18

EFTERLYSNING

Gymnastikafdelingen leder efter nye instruktører og hjælpere til kommende sæson. Heldigvis forsætter en god del – men der er også nogle, der næste sæson skal bruge sin energi på andre ting. Derfor sender programudvalget denne EFTERLYSNING ud:

SIGNALEMENT:

 • frisk og engageret…og
 • hjælpsom og fuld af godt humør…og
 • nysgerrig og ikke bange for at tage ansvar…og
 • gl. gymnast/instruktør og rigtig gerne springinstruktør…eller
 • mod på at blive ny instruktør/springinstruktør

SIDST SET:

 • vente på at blive gammel nok som instruktør/hjælper (dvs. gå i min. 6. kl.)…eller
 • på vej hjem fra efterskole fuld af krudt og energi…eller
 • brænde for at være frivillig i forening
 • holde en pause fra instruktørgerningen, mens egne børn trak ressourcerne… eller
 • flytte til byen og lede efter en gymnastikforening, der kan bruge lige præcis dig

DUSØR:

 • varm velkomst i en sund forening med glade ”kollegaer”
 • mulighed for betalt kursusaktivitet
 • fælles oplevelser og arrangementer
 • søde og nysgerrige gymnaster
 • naturlig lederudvikling

HENVENDELSE:

 • Hvis du selv er den, vi søger
 • eller du kender én, så er du meget velkommen til at kontakte os i
 • programudvalget på mail be@sporty.dk eller telefon 75944555.

 

 

BØRNEJULEFRÆS

En stor flok glade børn med nissehuer indtog søndag den 3. december hal 2 i Erritsø Idrætscenter. Det var blevet tid til Gymnastikafdelingens årlige børnejulefræs for børneholdene.

Børnene mødte op kl. 13, hvor hjælperne havde gjort klar og fyldt hallen med redskaber. Men først dog lige en frisk gang opvarmning og tovtrækning med piger mod drenge og nogle forældre.

Så var alle klar til at indtage den store redskabsbane, hvor alle færdigheder kunne prøves af på en stor rundbane med mange forskellige udfordringer til både evner, balance og mod.

Halvvejs var der pause med saftevand og frugt. Pausen blev afsluttet med at julemanden kiggede forbi – og han var den unge friske udgave, som i hvert fald ikke så ud til at være over 50 år… han var klar på sjov og fræse rundt og lave gymnastik med børnene.

Herefter var det tid til mere gymnastik. I grupper skulle børnene gennem flere forskellige redskabsbaner med mange udfordringer. Og det var alt lige fra salto på trampolin og hop på airtrack til bestigning af stort måttebjerg.

Tak til alle børn og hjælpere for en fornøjelig eftermiddag.

 

26/11-17

JULELEDERMØDE

Op til jul plejer vi i Gymnastikafdelingen at samle alle instruktører og hjælpere til en hyggelig aften med spisning, samvær og sjove indslag. Det foregik i år den 25. november i EIC.

Som optakt til aftenen lagde vi ud med en times SMART Training, som er træning af hjernen med fysiske øvelser. Og her satte DGI instruktøren os virkelig på prøve med forskellige øvelser, som krævede meget koncentration. Men det var også rigtig sjovt, så bagefter kunne vi sætte os til bords med både et stort grin og appetit.

Cafeteriet havde sørget for julefrokost-maden, og i løbet af aftenen var der pakkespil og andre lege.

Desværre var en del forhindret af weekendtræning på DGI-regionshold, men de 30 fremmødte havde en dejlig og fornøjelig aften.

 

SPRING-/RYTMEWEEKEND

I starten af november var ca. 65 af de større gymnaster og instruktører af sted på spring-weekend på Ringe Efterskole. Her har vi været en del gange, og skolen har nogle helt fantastiske faciliteter, når man gerne steppe op og udvikle sine spring. Igen i år havde en stor flok forældre/gymnaster bagt/skaffet kager til den helt store guldmedalje, så der var dømt midtfynsk kaffebord - i flere omgange - i løbet af weekenden. Enhver pause blev benyttet til en tår vand og en bid kage, så batterierne lige kunne lades op igen.

I år var de store rytmepiger også med, og de gav den virkelig gas i skolens spejlsal, så rytmesekvenserne blev gjort skarpe. Og så var rytmepigerne selvfølgelig også med inde og prøve de fede springfaciliteter sammen med alle springerne. Der var hele weekenden stor aktivitet i stortrampoliner, fast-track bane og øvrige springbaner, og indtil flere gange kunne man høre klokken ringe i hallen – f.eks. da den første tredobbelte salto blev fyret af. Klokken kunne man ringe med, når man var lykkedes med et nyt spring – det skete også for en del af rytmepigerne - sejt. Et ekstra krydderi på turen var en lille flok tidligere verdensholdsgymnaster, som i nabohallen trænede på et show, som de senere skal turnere med – her var ret vilde spring – som man godt lige kunne stoppe op ved og blive betaget af, når man var på vej hen efter (mere) kage.

En rigtig god weekend med masser af hygge og masser af seriøse springoplevelser. Igen en stor tak til de engagerede instruktører og til forældrene for deres opbakning, kage og kørsel til turen.

 

NATSPRING/-POWER

I år blev der igen arrangeret Natspring/-power en fredag aften sidst i oktober. Med ca. 100 børn og instruktører fra vores hold i 0.-6. kl. aldersklassen var der lagt op til en aktiv aften med overnatning i Erritsø Idrætscenter.

Efter registrering og indkvartering af børnene var alle klar til en lang aften/nat med spring-hop-dans. Tovholderen Jacob Lærkedahl fik budt velkommen og sat godt gang i ungerne med opvarmning og efterfølgende rotation på de forskellige baner. Akrobatik, spring på redskaber, ”fede moves” og fægtning stod på programmet – ud over selvfølgelig hygge med film og snolder. I løbet af aftenen overraskede instruktørerne med at opføre et skyggespil – de 3 bukkebruse – til stor fornøjelse for ungerne.

En stor tak til de ca. 20 frivillige instruktører og hjælpere, der var med til at få det hele til at rulle og gav ungerne en god oplevelse. Og en særlig tak til de forældre, der bød ind med hjælp til klargøring af natmad og natte/morgenvagt, så børnene kunne sove trygt i de sene timer og stå op til morgenmad i cafeteriet. Det er dejligt, at I vil hjælpe :-) En flok trætte unger blev hentet lørdag morgen, efter at far og mor havde fået pakket de sidste soveposer sammen og fundet de manglende strømper.

 

25/10-17

STØT EGIF, HVER GANG DU TANKER

EGIF har indgået en sponsoraftale med OK, så du kan støtte Erritsø Gymnastik- og Idrætsforening, hver gang du tanker.

Du støtter vores klub med 5 øre for hver liter, du tanker med OK Benzinkortet – uanset hvor du tanker i Danmark. Første gang du har tanket 500 liter, får klubben desuden en ekstra bonus på 250 kr. Det koster dig ikke ekstra at støtte – OK betaler hele beløbet.

Få et OK Benzinkort på www.ok.dk/lokalsporten.

Har du et OK Benzinkort i forvejen, kan du nemt få det tilknyttet vores klub. Du skal bare ringe til OK på telefon 70102033 og oplyse vores klubnavn og dit kortnummer, så støtter du Erritsø Gymnastik- og Idrætsforening.

Støt ekstra med el fra OK: Med el fra OK kan du støtte med ekstra 5 øre pr. liter. Og det er nemmere, end du tror. Du skal bare vælge imellem el til fastpris eller variabelpris på www.ok.dk/lokalsporten/el, så klarer OK hele skiftet fra det gamle elselskab til OK.

Støt ekstra med OK Mobil: Du kan støtte med ekstra 5 øre pr. abonnement, hver gang du tanker en liter. Du kan frit vælge den OK Mobilpakke, der passer dig og din familie bedst (dog ikke OK Mobil Basis). Du forhøjer din støtte til vores klub på www.ok.dk/lokalsporten/mobil.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kurt Hansen på telefon 22152150 eller mail  engtoften10@mail.dk.

Eller læs mere på www.ok.dk/lokalsporten

 

17/9-2017

SÆSONSTARTEN I GYMNASTIK

Sæsonen 2017-2018 i Gymnastikafdelingen startede i uge 36 og er således godt i gang med generelt fint fremmøde og engagerede gymnaster og trænere. I skrivende stund er vi oppe på 623 tilmeldte.

Husk at det er ikke for sent at hoppe med på et hold – skynd dig blot af sted til næste træning, vi har mange gode tilbud. Program og holdoversigt kan ses her på vor hjemmeside, hvor du også kan finde beskrivelser af de mange forskellige hold. Det er også her tilmelding skal ske. I den forbindelse vil vi lige minde dem, der endnu ikke har fået tilmeldt sig, om at få sig tilmeldt. Det er selvfølgelig i orden at prøve holdet et par gange, inden man tilmelder sig.

Bemærk især de nye tiltag med Cheerleading og danseholdet ”know your moves”.

Og at instruktørteamet er på plads på Spring Team.

På nogle hold er der maksimum på antallet af deltagere, for at sikre udbyttet for gymnasterne eller fordi der simpelthen ikke er plads til flere. Nogle af disse hold er fyldt eller næsten fyldt, men det er muligt at tilmelde sig venteliste i stedet. Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke har plads til alle, der har lyst til at være med, men programmet er nu engang det, der er praktisk muligt mht. instruktører og haltider.

I forhold til det trykte program, vil vi gøre opmærksom på følgende ændringer:

•Rytmetøser, onsdag hal 3: Tidspunktet er ændret til 17.30-18.30

•Cheerleaders, onsdag hal 3: Tidspunktet er ændret til 18.30-19.30

•Spring Team: Instruktørteamet er Mathias Skov, Stine Bager og Jacob Ejlersen.

 

OPTAKT TIL SÆSONEN 2017-2018

Forud for sæsonstarten har vi haft opstartsmøde i Gymnastikafdelingen. Vi er jo en stor flok – knap 90 – instruktører og hjælpere, hvoraf 60 var med til opstartsmødet.

Vi mødtes i hallen og fik drøftet og orienteret om mange vigtige ting. Her fik vi også sat ansigt på de nye instruktører og hjælpere i afdelingen og vi fik snakket forventninger og retningslinjer i Gymnastikafdelingen.

Til slut havde vi besøg af Mickael Busse, der fortalte om skader mht. forebyggelse og håndtering.

 

3/7-2017

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2017-2018

Programmet for næste sæson er nu på plads:

EGIF’s gymnastikafdeling har omkring 900 medlemmer, som en stab på ca. 90 personer bestående af bestyrelse, instruktører og hjælpeinstruktører holder i gang.

I gymnastikafdelingen bestræber vi os på at give medlemmerne flest mulige tilbud om forskellige former for gymnastik. Vi prioriterer uddannelse højt og har et hold af dygtige instruktører, flere med mange års erfaring, og enkelte helt nye – men alle med stor lyst og vilje til at gøre en frivillig indsats.

Vores tilbud til børn strækker sig fra forældre/barn med leg og kolbøtter til rytme og spring for både piger og drenge. Til voksne har vi også en masse tilbud.

Et nyt tiltag i år er et dansehold, som træner på Højmosen mandag eftermiddag. Holdet er for piger i 6.-8. klasse. På holdet vil der blive arbejdet med forskellige ”moves”. Der vil blive danset på livet løs, og der vil komme sved på panden. Så har du lyst til at danse og lære dine moves at kende, er dette holdet for dig.

Et andet hold, som også er nyt, er et cheerleaderhold for piger fra 4. klasse. Der vil blive arbejdet ud fra de niveauer gymnasterne har med dans, spring og akrobatik på gulv og opstillinger med kast til god musik. Det bliver sjovt, og der arbejdes frem mod at lave et flot show.

På vores hjemmeside vil du kunne læse mere om begge hold samt alle andre hold under punktet med holdbeskrivelser.

Der afholdes fællestræninger og opvisninger både hjemme og ude (se kalenderen sidst i programmet). Foreningen arrangerer transport, og der er altid ledere med, så I kan trygt sende jeres børn af sted. Forældre er også meget velkomne til at komme til arrangementerne.

Er I i tvivl om noget, så tag en snak med instruktøren på holdet efter træningen eller kontakt en fra bestyrelsen.

Vi glæder os til at se rigtig mange gymnaster - nye som gamle - til den nye sæson.

 

22/3-17

GENERALFORSAMLING

Gymnastikafdelingen har afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 22. marts 2017, med 8 fremmødte udover bestyrelsen. Fra bestyrelsen var Marianne og Cecilie fraværende.

Kurt Hansen blev valgt som dirigent og kunne konstatere at vedtægterne var overholdt.

Formand Arne aflagde beretning, og kunne henvise til Gymnastikafdelingens hjemmeside, der er opdateret med nyheder, billeder, og hvad der foregår i Gymnastikafdelingen. Seneste arrangement var en vellykket forårsafslutning med opvisninger hele dagen og mange gymnaster og tilskuere.

Af nye tiltag i året blev fremhævet følordning og velkomstfolder, som særligt er rettet mod unge eller nye instruktører.

Der har været flere instruktører på kursus i forhold til seneste år, hvilket er positivt og delvist kan tilskrives kursusudvalget.

For første gang har vi haft et helt år i Multihallen på Kirstinebjergskolen Havepladsvej. Der har været lidt udfordringer i samarbejdet med skolen og redskaberne, men det løses undervejs.

Seniorudvalg: Der har i år ikke været voksenfællestræning eller andre arrangementer.

Springudvalg: Har afviklet de sædvanlige arrangementer – natspring, springweekend, børnejulefræs og børnefællestræning samt springmekka. I oktober var der verdensrekordforsøg i vejrmøller, det blev dog ikke til en rekord, men deltagerne havde en festlig dag. Desuden har der været fællesopvisning i samarbejde med øvrige foreninger i Fredericia.

Rytmeudvalg: Har ikke afholdt arrangementer, men der er planer for det nye år.

Ungdomsudvalg: Har prøvet at lave 2 arrangementer, som desværre måtte aflyses pga for få tilmeldte. Vi må konstatere at der skal mere Facebook eller andet til for komme i kontakt med de unge, som tilsyneladende ikke bruger mail.

Susanne gennemgik regnskabet som viste et underskud på kr. 84.184 og likvid beholdning på kr. 384.000.

Underskuddet skyldes bl.a. stor kursusdeltagelse, nye foreningsjakker til alle instruktører og omkostninger til redskaber.

Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

Der er i året skiftet bankforbindelse, hvilket medførte en del ekstraarbejde for kassereren.

Der var ingen indkomne forslag.

På formandsposten var der genvalg af Arne Kragelund.

Til bestyrelsen var der genvalg af Lars Lærkedal, Heidi Rose og Lars Jensen for næste 2 år

Sandra Saabye ønskede at fratræde bestyrelsen udenfor tur. I stedet for hende valgtes Cecilie Hansen for 1 år.

Marianne Kromann, Sandra Saabye og Susanne Reher Hansen var ikke på valg.

Som ny suppleant blev Anni Nydam Møller valgt for 1 år.

Som bilagskontrollant genvalgtes Birgit Christiansen, og som bilagskontrollantsuppleant genvalgtes Grete Nielsen. Lise Pedersen var ikke på valg.

Under eventuelt:

 •Arne takkede Sandra for hendes indsats og positivt humør i bestyrelsen.

 •Arne rundede af med at takke alle der hjælper og samarbejder med gymnastikafdelingen.

 •Kurt takkede Gymnastikafdelingen for den store hjælp ved dilletant.

Til sidst var der lidt mad til alle fremmødte.

 

 

19/3-17

FORÅRSOPVISNING

Højdepunktet og afslutningen på vintersæsonen i gymnastik er forårsopvisningen i Erritsø Idrætscenter. Det foregik i år lørdag den 18. marts.

Allerede aftenen før blev hallen klargjort til opvisning, og der blev kørt flere læs redskaber fra både Højmosen og Kirstinebjergskolen, så alt var på plads til opvisningen - som faktisk var 2 opvisninger, idet dagen er delt i 2 med pause ved middagstid, med børnehold om formiddagen og øvrige hold om eftermiddagen.

Indmarchen startede lørdag kl. 10 som en festlig start på dagen. Det var en stor oplevelse for de spændte børn at gå ind i en hal fyldt med klappende tilskuere og musik. Efter fanehilsen og velkomst ved formand Arne, kunne det store forældre/barn hold starte dagen som første hold på gulvet. Herefter var det tid til en stor oplevelse med Ågård Efterskole, som med deres 138 elever gæstede os og leverede en meget flot opvisning. Resten af formiddagen var der opvisning af yderligere 8 børnehold med glade piger og drenge, som kunne vise hvad de havde lært til træningen hele vinteren.

Efter en pause var der ny indmarch kl. 14 for eftermiddagens hold, og formand Arne kunne byde velkommen til en fyldt hal og 9 gymnastikhold. Eftermiddagens program blev indledt af Ringe Efterskole med 139 elever, som også leverede en forrygende opvisning – det er noget helt særligt at opleve en efterskoles gymnastikopvisning. Andet hold på gulvet var instruktørholdet, som er en stor flok af foreningens gymnastikinstruktører, der lige – mest for sjov og sammen – ville vise at de også kan lave gymnastik både rytme og spring. Resten af eftermiddagen var et meget varieret program med flotte rytmehold, fantastiske springhold, udfordrende parkour samt Line Dance.

Statistikken viser også, at der er sket meget i EIC den dag. I løbet af dagen har der været over 1000 betalende tilskuere (børn havde gratis adgang), og næsten 600 EGIF gymnaster samt 277 efterskoleelever har givet opvisning.

Desuden bemærkes, at udover de 15 hold som gav opvisning, har gymnastikafdelingen i vintersæsonen haft 16 hold, som ikke er opvisningshold. Som afslutning på dagen og gymnastiksæsonen var der om aftenen hyggelig fest for alle instruktører og hjælpere i gymnastikafdelingen.

 

19/2-17

SPRINGMEKKA

Ca. 100 børn og unge fra gymnastikforeningerne i Fredericia havde fredag den 3. februar 2017 valgt at bruge en ekstra eftermiddag/aften i springgymnastikkens tegn. Der var kaldt til samling i Kirstinebjerghallen på Havepladsvej, hvor EGIFs gymnastikafdeling i forvejen har 5 hold, der træner. Fordelen i denne hal er nemlig stortrampolin- og springgravsfaciliteterne, som blev indviet for godt et år siden. Og det er godt, når man gerne vil udfordre sig selv og udvikle sine spring.

Der var spring på alle niveauer – fra en forsigtig salto til vovede dobbeltrotationer med skruer. Alle havde en spændstig, sjov og hyggelig fredag, som blev sluttet af med lidt frugt og chokolade til energidepoterne. Arrangementet laves i et samarbejde med gymnastikforeninger i Fredericia, - i år BPI tovholder, og vi støttede op med instruktører til banerne. Tak for hjælpen til vores frivillige instruktører.

 

BØRNEFÆLLESTRÆNING

Søndag den 5. februar 2017 kl. 9.30 mødtes en flok gymnaster, instruktører og forældre fra vores børnehold ved Erritsø Idrætscenter for sammen at køre med bus den laaange tur ud til Bredstrup-Pjedsted hallen, hvor årets børnefællestræning skulle afholdes. Der er altid noget særligt over det, når man skal afsted som hold med bus. I år var temaet EVENTYR – og der var således lagt op til at møde eventyrfrøer, Klodshans, prinser og prinsesser, og selvfølgelig at komme til fest på slottet.

I alt var der samlet ca. 160 børn, som havde en forrygende dag i gymnastikkens Eventyr-verden. Erritsø havde ca. 40 børn og 15 hjælpere med. Der blev drønet rundt på 10 baner, som holdene skulle cirkulere på - godt hjulpet af ”tanterne”, som holdt sammen på hvert deres hold hele dagen. Efter de mange baner, frugtpause og miniopvisning til sidst kunne en flok trætte børn hoppe i tur-bussen igen og ved 13-tiden vende næsen mod Erritsø.

Dette arrangement er ligeledes et samarbejde mellem gymnastikforeninger i Fredericia, - i år var G94 tovholder, og til næste år er det så os fra EGIF igen. Vi og børnene glæder os allerede.

 

29/1-17

BADUTSPRING I EFTERÅRET PÅ FLERE NIVEAUER

 

Gennem efteråret har mange af børne- og ungdomsgymnasterne – ud over deres ugentlige træninger – været af sted til en række ekstra tilbud med gymnastik, sjov og hygge.

 

Natspring/-power

En fredag aften sidst i oktober myldrede ca. 70 børn fra 0.-6. aldersklassen ind i Erritsø Idrætscenter med sovegrej, en stak bamser og gymnastiktøj under armen – eller rettere under fars/mors arme, mens ungerne bar på højt humør, spænding og masser af energi. Klar til en hel aften og nat at springe-hoppe-danse og ha’ det sjovt til de ikke orkede mere.

Der var fuld gang på banerne, og senere på aftenen blev der hygget med film og snoller. En flok trætte unger sluttede af med morgenmad lørdag morgen, mens far og mor fik pakket de sidste soveposer sammen og fundet de manglende strømper. En stor tak til de frivillige instruktører, hjælpere og nattevagter, der var med til at få det hele til at rulle og gav ungerne en god oplevelse.

 

Spring-weekend

I starten af november var ca. 60 af de større gymnaster af sted på spring-weekend på Ringe Efterskole, som har nogle helt fantastiske faciliteter, når man gerne steppe op og udvikle sine spring. En stor flok forældre havde bagt kager, så der var dømt sønderjysk kaffebord - i flere omgange - i løbet af weekenden, og det var meget populært blandt gymnasterne og ligeså meget instruktørerne, når batterierne lige skulle lades op igen, eller som afslutning på træningerne.

Der var hele weekenden stor aktivitet i stortrampoliner, fast-track bane og øvrige springbaner, og indtil flere gange kunne man høre klokken ringe i hallen. Den kunne man ringe med, når man var lykkedes med et nyt spring. En rigtig god weekend med masser af hygge og masser af seriøse springoplevelser. Igen en stor tak til de engagerede instruktører og til forældrene for deres opbakning til turen.

 

Børnejulefræs

December er julemåned og det var derfor også tid for det traditionsrige Børnejulefræs i Erritsø Idrætscenter for de mindre gymnaster, hvor fræs rundt på banerne var hovedelementet sammen med frugtpause og selvfølgelig julemandens besøg i hallen. Forældrene var med til en gang tovtrækning – gæt hvem der vandt.

De friske børn havde en sjov søndag med julestemning og det samme for de mange hjælpere, der havde styr på opvarmning, redskaber og sjove lege med de små julenisser. Tak til alle for en god dag.

 

 

15/1-17

OPVISNINGER OG ANDET NYT

 

Gymnastikken er nu godt i gang igen ovenpå julepausen. Træningerne startede allerede den 2. januar.

Husk at det er ikke for sent at starte på et hold efter jul, hvis du føler lyst eller behov for god motion - vi har masser af tilbud at vælge imellem. Mød evt. op på et hold og få en prøvetime inden du bestemmer dig.

NB! Ved tilmelding efter jul opkræves kun ½ kontingent.

Bemærk at pga. vinterferie er der ingen gymnastik i Erritsø Idrætscenter eller Lyng Skole i hele uge 7.

Desuden er vi også i gang med at planlægge sommergymnastik, som starter i uge 13 og 10 uger frem. Det program forventes klar i løbet af februar. Følg med på vor hjemmeside www.egif-gymnastik.dk

 

Forårsopvisningerne i gymnastik nærmer sig og de hold, der skal til opvisning, er i fuld gang med opvisningsprogrammet.

Lørdag den 18. marts 2017 har vi vor egen forårsafslutning i Erritsø Idrætscenter, hvor mange af vore forskellige gymnastikhold viser, hvad de har arbejdet med og lært hele vinteren.

Forårsafslutningen vil blive afviklet med børneholdene om formiddagen og resten om eftermiddagen. Desuden har vi i år et par store gæstehold – Starup Ågård Efterskole kommer om formiddagen og Ringe Efterskole om eftermiddagen. Når programmet er fastlagt, vil det kunne læses på vor hjemmeside.

Vi glæder os til at se mange gymnaster og tilskuere denne dag.

Flere unge hold tager også udenbys til stævner og opvisninger, og i år deltager de i DGI-Huset, Vejle lørdag den 4. marts, og i Lillebæltshallen, Middelfart søndag den 26. marts.

Desuden afholdes der en fælles afslutningsopvisning for alle gymnastikforeninger i Fredericia. Det sker lørdag den 22. april i Fredericia Idrætscenter.

Det kan anbefales at tage til disse opvisninger og se både vore egne hold, men også hold fra andre foreninger og efterskoler – det er en stor oplevelse, idet opvisningerne er højdepunktet for de fleste gymnaster.

 

EGIF’s Gymnastikafdeling afholder generalforsamling

Onsdag den 22. marts 2017 kl. 19.00 i Erritsøhallen

Dagsorden i henhold til vedtægterne

Evt. forslag skal være formanden i hænde senest 8 dage før.

Vi håber, at mange vil møde op og høre om gymnastikafdelingen. (Der ikke risiko for at blive valgt til noget…)

 

11/10-16

NY HJEMMESIDE

 

Gymnastikafdelingen har fået ny hjemmeside. Adressen er den samme, men den er nu hosted et andet sted, og har derfor fået nyt udseende.

Ændringen er nødvendiggjort af, at der på den gamle hjemmeside var problemer med integrationen til vort medlemsregisteringssystem Conventus.

Det nye layout vil i en periode være under konstruktion, så der kan komme flere ændringer.

 

2/10-16

VEJRMØLLEREKORD

 

178 vejrmøller var nok til en uofficiel danmarksrekord i flest vejrmøller på én gang. Selvom det var et stykke fra målet om at komme i Guiness Book of World Records, var arrangementet en succes. Optakten med regnvejr var ellers ikke den bedste, men netop som vejrmøller skulle udføres, brød solen i gennem næsten helt symbolsk.

De 6 gymnastikforeninger i Fredericia var gået sammen om at arrangere dette event ved Kirstinebjergskolen på Havepladsvej den 2. oktober 2016. Omdrejningspunktet var den nye Multihal, som ligger her og er indviet tidligere i år. Her er der gode gymnastikfaciliteter, som benyttes flittigt af de 6 gymnastikforeninger.

 

Gå til ældre nyheder...